SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Utbildningsmaterial

Följande materiel är tänkt att vara ett stöd utöver den teori som gås igenom på träningen och som återfinns i graderingskraven:

 

Terminologi - Information om hur våra tekniker namnges. 

 
Ställningar - Genomgång av våra olika grundtekniksställningar.
 
Tävling - Förklaring av våra olika tävlingsgrenar samt tävlingsregler.
Graderingsmaterial

Länk till Torslanda TKD graderingskrav (10 Kup - 1 Kup) nås via fliken Gradering.

För gradering till 1-6 Dan så gäller ITF Sveriges nationella graderingskrav.

 

Videomaterial för handtekniker, bentekniker, mönster, stegsparring samt självförsvar kommer inom kort att publiceras på klubbens YouTube-kanal.

ITF godkända skydd och Do-Bok

Följande gäller från och med år 2022:

Yngre miniorer, miniorer och kadetter

Handskar och fotskydd: Alla märken tillåtna. Man får ha neutral färg (svart/vit) eller blå/röd beroende på den tävlandes sida. Det är även ok att blanda neutral färg med röd/blå färg. Den enda restriktionen är att man som röd tävlande inte får ha någon typ av blått skydd eller som blå tävlande inte får ha någon typ av rött skydd. Handskarna måste dock vara öppna och vara ITF approved eller liknande av andra märken.

Hjälmar: Alla märken tillåtna. Man får ha neutral färg (svart/vit) eller röd/blå färg beroende på den tävlandes sida. Den enda begränsningen är att man som röd tävlande inte får ha blå hjälm och som blå tävlande inte får ha röd hjälm.

Tandskydd: Endast genomskinligt tandskydd.

Do-Bok: Endast ITF-godkända märken.

 

Yngre juniorer, juniorer och seniorer

Handskar och fotskydd: Samma regler som tillträdde år 2018.

Hjälmar (yngre juniorer): Endast ITF-godkända märken. Hjälmen måste ha visir. Man får ha neutral färg (svart/vit) eller röd/blå beroende på den tävlandes sida. Som röd tävlande får man inte ha blå hjälm och som blå tävlande får man inte ha röd hjälm.

Hjälmar (juniorer och seniorer): Endast ITF-godkända hjälmar. Endast röd eller blå hjälm beroende på den tävlandes sida. Som röd tävlande får man inte ha blå hjälm och som blå tävlande får man inte ha röd hjälm.

Tandskydd: Endast genomskinligt tandskydd.

Do-Bok: Endast ITF-godkända märken.

 

För mer information:

http://www.itfsverige.se/dokument/2015-Appendix-8-ITF-Approved-Equipment-June-15-Nov-12.pdf